“A gyerekek kedvence” Tejszínes spenótfőzelék

Egy kis krémességgel és szeretettel, vagy mosolygós tükörtojás arccal a spenót is könnyedén a gyerekek kedvence lehet. Ha pedig teszünk bele friss spenót leveleket is, még finomabb lesz a főzelék.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~261 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg mirelit spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 ml tejszín
  • 2 ek étolaj
  • 100 g bébispenót

Elkészítés

  1. A mirelit spenótot kiolvasztjuk és lecsöpögtetjük.
  2. A bébispenótot alaposan átmossuk, megszárítjuk.
  3. Közepes lábosban étolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymát. Ha nincs fokhagymanyomónk, zúzzuk össze kés lapjával és vágjuk apróra.
  4. Mielőtt a fokhagyma elkezdene barnulni, beledobjuk a fazékba a lecsöpögtetett mirelit spenótot, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  5. Botmixerrel összeturmixoljuk amíg egészen krémes nem lesz, közben sózzuk.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, és néha átkavarva tovább főzzük, amíg besűrűsödik kicsit a főzelék.
  7. Belekeverjük a bébispenótot és 1-2 percig főzzük, amíg kicsit összefonnyad, de még van tartása a leveleknek. Ekkor levesszük a tűzről, forrón tálaljuk.


Elkészítési tipp

Mirelit spenót helyett használhatunk friss spenótot is, ez esetben az alapos átmosást követően távolítsuk el a szárát, főzés előtt kicsit aprítsuk fel, majd használjunk hozzá több tejszínt.

Süssünk feltétnek tükörtojást, a gyerekek még jobban fogják szeretni!

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha laktózmentes tejszínnel készítjük el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A gyerekek kedvence” Tejszínes spenótfőzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mirelit spenótot kiolvasztjuk és lecsöpögtetjük.
  2. A bébispenótot alaposan átmossuk, megszárítjuk.
  3. Közepes lábosban étolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymát. Ha nincs fokhagymanyomónk, zúzzuk össze kés lapjával és vágjuk apróra.
  4. Mielőtt a fokhagyma elkezdene barnulni, beledobjuk a fazékba a lecsöpögtetett mirelit spenótot, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  5. Botmixerrel összeturmixoljuk amíg egészen krémes nem lesz, közben sózzuk.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, és néha átkavarva tovább főzzük, amíg besűrűsödik kicsit a főzelék.
  7. Belekeverjük a bébispenótot és 1-2 percig főzzük, amíg kicsit összefonnyad, de még van tartása a leveleknek. Ekkor levesszük a tűzről, forrón tálaljuk.



Elkészítési tipp

Mirelit spenót helyett használhatunk friss spenótot is, ez esetben az alapos átmosást követően távolítsuk el a szárát, főzés előtt kicsit aprítsuk fel, majd használjunk hozzá több tejszínt.

Süssünk feltétnek tükörtojást, a gyerekek még jobban fogják szeretni!

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha laktózmentes tejszínnel készítjük el.

Vénusz tipp

Turmixolás közben egy kanálnyi Vénusz Vajvarázslat hozzáadásával még krémesebb lesz a főzelék!