“Ha unod a tököt!” Cukkini főzelék

A cukkini a tökfélék közé tartozik, így karakterében nagyon hasonló főzelék készülhet belőle, mint a tökből. Szóval ha a család már unja a nyári klasszikust, de mi még nem, érdemes őket kicselezni, és cukkiniből készíteni az ebédet, már csak a szép zöldes színe miatt is.

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~161 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg cukkini
  • 2 fej közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss, vagy 2 ek szárított petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  1. Mossuk át, majd szárítsuk le a cukkiniket. A felét hámozzuk meg, és tökgyaluval vagy nagylyukú reszelővel reszeljük le. A másik felét héjastul vágjuk 1 centis kockákra.
  2. Vágjuk apróra a hagymát, majd kevés olajon pirítsuk le egy közepes lábosban. Amikor elkezd üvegesedni, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a reszelt cukkinit. Pároljuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Keverjük hozzá az apróra vágott friss petrezselymet, ezután pedig forraljuk 10 percig.
  3. Vegyük le a fazekat a tűzről, majd a tejföl hozzáadásával botmixerrel turmixoljuk selymesre a főzeléket.
  4. Hevítsünk olajat egy serpenyőben. Nagy lángon, pár perc alatt pirítsuk meg a kockákra vágott cukkinit. Keverjük bele a főzelékalapba, forraljuk össze és sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón egy kanál tejföllel és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.


Elkészítési tipp

Piríthatunk diót feltét gyanánt, hogy még egészségesebb legyen!

Kísérletezhetünk a petrezselyem helyett kaporral, nagyon finom lesz!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ha unod a tököt!” Cukkini főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át, majd szárítsuk le a cukkiniket. A felét hámozzuk meg, és tökgyaluval vagy nagylyukú reszelővel reszeljük le. A másik felét héjastul vágjuk 1 centis kockákra.
  2. Vágjuk apróra a hagymát, majd kevés olajon pirítsuk le egy közepes lábosban. Amikor elkezd üvegesedni, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a reszelt cukkinit. Pároljuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Keverjük hozzá az apróra vágott friss petrezselymet, ezután pedig forraljuk 10 percig.
  3. Vegyük le a fazekat a tűzről, majd a tejföl hozzáadásával botmixerrel turmixoljuk selymesre a főzeléket.
  4. Hevítsünk olajat egy serpenyőben. Nagy lángon, pár perc alatt pirítsuk meg a kockákra vágott cukkinit. Keverjük bele a főzelékalapba, forraljuk össze és sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón egy kanál tejföllel és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.



Elkészítési tipp

Piríthatunk diót feltét gyanánt, hogy még egészségesebb legyen!

Kísérletezhetünk a petrezselyem helyett kaporral, nagyon finom lesz!

Vénusz tipp

Használjunk hozzá Vénusz Omega 3&6 étolajat, mely természetes Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat tartalmaz.