“Ha unod a tököt!” Cukkini főzelék

A cukkini a tökfélék közé tartozik, így karakterében nagyon hasonló főzelék készülhet belőle, mint a tökből. Szóval ha a család már unja a nyári klasszikust, de mi még nem, érdemes őket kicselezni, és cukkiniből készíteni az ebédet, már csak a szép zöldes színe miatt is.

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~161 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg cukkini
  • 2 fej közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss, vagy 2 ek szárított petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  1. Mossuk át, majd szárítsuk le a cukkiniket. A felét hámozzuk meg, és tökgyaluval vagy nagylyukú reszelővel reszeljük le. A másik felét héjastul vágjuk 1 centis kockákra.
  2. Vágjuk apróra a hagymát, majd kevés olajon pirítsuk le egy közepes lábosban. Amikor elkezd üvegesedni, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a reszelt cukkinit. Pároljuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Keverjük hozzá az apróra vágott friss petrezselymet, ezután pedig forraljuk 10 percig.
  3. Vegyük le a fazekat a tűzről, majd a tejföl hozzáadásával botmixerrel turmixoljuk selymesre a főzeléket.
  4. Hevítsünk olajat egy serpenyőben. Nagy lángon, pár perc alatt pirítsuk meg a kockákra vágott cukkinit. Keverjük bele a főzelékalapba, forraljuk össze és sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón egy kanál tejföllel és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.


Elkészítési tipp

Piríthatunk diót feltét gyanánt, hogy még egészségesebb legyen!

Kísérletezhetünk a petrezselyem helyett kaporral, nagyon finom lesz!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ha unod a tököt!” Cukkini főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át, majd szárítsuk le a cukkiniket. A felét hámozzuk meg, és tökgyaluval vagy nagylyukú reszelővel reszeljük le. A másik felét héjastul vágjuk 1 centis kockákra.
  2. Vágjuk apróra a hagymát, majd kevés olajon pirítsuk le egy közepes lábosban. Amikor elkezd üvegesedni, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a reszelt cukkinit. Pároljuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Keverjük hozzá az apróra vágott friss petrezselymet, ezután pedig forraljuk 10 percig.
  3. Vegyük le a fazekat a tűzről, majd a tejföl hozzáadásával botmixerrel turmixoljuk selymesre a főzeléket.
  4. Hevítsünk olajat egy serpenyőben. Nagy lángon, pár perc alatt pirítsuk meg a kockákra vágott cukkinit. Keverjük bele a főzelékalapba, forraljuk össze és sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón egy kanál tejföllel és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.



Elkészítési tipp

Piríthatunk diót feltét gyanánt, hogy még egészségesebb legyen!

Kísérletezhetünk a petrezselyem helyett kaporral, nagyon finom lesz!

Vénusz tipp

Használjunk hozzá Vénusz Omega 3&6 étolajat, mely természetes Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat tartalmaz.