Minden mentes tökfőzelék

Lehet egy főzelék gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus egyszerre? Lehet! Sőt ez a recept nagyon finom, gyors és könnyen összedobható is egyben. Ha pedig nem kötelez minket ételallergia, tökéletes alap lehet, hogy kedvünk szerint feldobjuk ezzel-azzal.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~201 kCal/adag

Hozzávalók

  • 1,5 kg gyalult tök
  • 2 fej közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 1 köteg friss, vagy 2 ek szárított kapor
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Közepes edényben fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és pirítsuk össze.
  2. Adjuk hozzá a gyalult tököt, öntsük fel a fehérborral, és gyakori kavargatás mellett főzzük 10-15 percig, amíg a tök levet nem ereszt.
  3. Ha megfőtt a tök, szedjük ki a fazékból az egyharmadát, és tegyük félre. Keverjük a maradékhoz az apróra vágott kaprot, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd botmixerrel pürésítsük egyenletesen krémesre. Ha elégedettek vagyunk az állagával, sózzuk ízlés szerint,  rakjuk vissza bele a korábban félretett tököt, forraljuk össze és tálaljuk forrón.


Elkészítési tipp

Hidegen is igazán finom, frissítő étel!

Bár önmagában is megállja a helyét, köretként is használhatjuk, egészen kiváló például sült halakhoz.

Ételallergia tipp

Turmixolás közben hozzáadagolhatunk pár kanál Vajízű étolajat, ettől még harmonikusabb íze lesz, illetve a főzelék állagának is nagyon jót fog tenni.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Minden mentes tökfőzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Közepes edényben fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és pirítsuk össze.
  2. Adjuk hozzá a gyalult tököt, öntsük fel a fehérborral, és gyakori kavargatás mellett főzzük 10-15 percig, amíg a tök levet nem ereszt.
  3. Ha megfőtt a tök, szedjük ki a fazékból az egyharmadát, és tegyük félre. Keverjük a maradékhoz az apróra vágott kaprot, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd botmixerrel pürésítsük egyenletesen krémesre. Ha elégedettek vagyunk az állagával, sózzuk ízlés szerint,  rakjuk vissza bele a korábban félretett tököt, forraljuk össze és tálaljuk forrón.



Elkészítési tipp

Hidegen is igazán finom, frissítő étel!

Bár önmagában is megállja a helyét, köretként is használhatjuk, egészen kiváló például sült halakhoz.

Ételallergia tipp

Turmixolás közben hozzáadagolhatunk pár kanál Vajízű étolajat, ettől még harmonikusabb íze lesz, illetve a főzelék állagának is nagyon jót fog tenni.