"Nem fog kiszáradni!" Fűszeres csirkecombfilé

Grillezések alkalmával sokszor kiszárad a hús, azonban ezzel a recepttel nem lehet melléfogni! A csirkecombfilé sütés után is szaftos marad, a coleslaw pedig előre elkészíthető és gyakorlatilag mindenféle grill hús mellé szuper köret.

Elő- és elkészítési idő

20 perc + 1 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~986 kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 6 ek mustár
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • fél fej hagyma
  • frissen őrölt bors
Coleslaw almával, répával:
  • fél kg fehér káposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 savanykás alma
  • Fél citrom leve

Salátaöntet:

  • 2 dl majonéz
  • 2 dl Vénusz Napföl
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 
  • 1-2 tk porcukor (vagy alternatív édesítőszer)
  • 2 tk mustár
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt az olajjal és a fél hagymával összeturmixoljuk, és ezzel kenegetjük be a húsokat.
  2. A húsokat pár órát pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a salátát. A káposztát vékonyra szeleteljük vagy reszeljük. A sárgarépát és az almát almareszelőn lereszeljük.
  4. A zöldségeket az kikevert öntettel összedolgozzuk.
  5. A húsokat grillen pirosra sütjük, a salátával kínáljuk.


Elkészítési tipp

A csirkecombok filézve gyorsabban megsüthetők.

A salátát feldobhatjuk zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel.

Ételallergia tipp

Tejallergia esetén használhatunk laktózmentes tejfölt az öntethez.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nem fog kiszáradni!" Fűszeres csirkecombfilé

Hozzávalók

Coleslaw almával, répával:

Salátaöntet:

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt az olajjal és a fél hagymával összeturmixoljuk, és ezzel kenegetjük be a húsokat.
  2. A húsokat pár órát pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a salátát. A káposztát vékonyra szeleteljük vagy reszeljük. A sárgarépát és az almát almareszelőn lereszeljük.
  4. A zöldségeket az kikevert öntettel összedolgozzuk.
  5. A húsokat grillen pirosra sütjük, a salátával kínáljuk.



Elkészítési tipp

A csirkecombok filézve gyorsabban megsüthetők.

A salátát feldobhatjuk zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel.

Ételallergia tipp

Tejallergia esetén használhatunk laktózmentes tejfölt az öntethez.

Vénusz tipp

A nedves pácok fontos alapanyaga az olaj, amely segíti a fűszerek ízének kioldódását, ezzel fokozva az ízeket.