"Nem fog kiszáradni!" Fűszeres csirkecombfilé

Grillezések alkalmával sokszor kiszárad a hús, azonban ezzel a recepttel nem lehet melléfogni! A csirkecombfilé sütés után is szaftos marad, a coleslaw pedig előre elkészíthető és gyakorlatilag mindenféle grill hús mellé szuper köret.

Elő- és elkészítési idő

20 perc + 1 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~986 kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 6 ek mustár
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • fél fej hagyma
  • frissen őrölt bors
Coleslaw almával, répával:
  • fél kg fehér káposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 savanykás alma
  • Fél citrom leve

Salátaöntet:

  • 2 dl majonéz
  • 2 dl Vénusz Napföl
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 
  • 1-2 tk porcukor (vagy alternatív édesítőszer)
  • 2 tk mustár
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt az olajjal és a fél hagymával összeturmixoljuk, és ezzel kenegetjük be a húsokat.
  2. A húsokat pár órát pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a salátát. A káposztát vékonyra szeleteljük vagy reszeljük. A sárgarépát és az almát almareszelőn lereszeljük.
  4. A zöldségeket az kikevert öntettel összedolgozzuk.
  5. A húsokat grillen pirosra sütjük, a salátával kínáljuk.


Elkészítési tipp

A csirkecombok filézve gyorsabban megsüthetők.

A salátát feldobhatjuk zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel.

Ételallergia tipp

Tejallergia esetén használhatunk laktózmentes tejfölt az öntethez.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nem fog kiszáradni!" Fűszeres csirkecombfilé

Hozzávalók

Coleslaw almával, répával:

Salátaöntet:

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt az olajjal és a fél hagymával összeturmixoljuk, és ezzel kenegetjük be a húsokat.
  2. A húsokat pár órát pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a salátát. A káposztát vékonyra szeleteljük vagy reszeljük. A sárgarépát és az almát almareszelőn lereszeljük.
  4. A zöldségeket az kikevert öntettel összedolgozzuk.
  5. A húsokat grillen pirosra sütjük, a salátával kínáljuk.



Elkészítési tipp

A csirkecombok filézve gyorsabban megsüthetők.

A salátát feldobhatjuk zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel.

Ételallergia tipp

Tejallergia esetén használhatunk laktózmentes tejfölt az öntethez.

Vénusz tipp

A nedves pácok fontos alapanyaga az olaj, amely segíti a fűszerek ízének kioldódását, ezzel fokozva az ízeket.