"Kérem a receptjét!!!" Pulled pork szendvics salátával

Íme egy recept titkos praktikákkal, amivel aztán büszkélkedhetünk a vendégségbe érkező barátnőknek. Figyeljünk, a lapockát lassú tűzön és sokáig kell készíteni, ehhez érdemes fedeles grillt beszerezni vagy a hús párolását sütőben végezni.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 8 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~868 kcal/szendvics

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • fél l világos sör
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • fél ek római kömény
  • 1 tk fahéj
  • fél tk cayenne bors
  • 6 hamburgerzsemle

Saláta:

  • coleslaw
  • 3 rózsa brokkoli
  • mustár, ketchup, majonéz ízlés szerint

Elkészítés

  1. A lapockát megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, sóval bedörzsöljük.
  2. A hagymát, fokhagymát, sört, paradicsomszószt, cukrot, sót, római köményt, fahéjat, cayenne borsot, olajat összeturmixoljuk és a lapockára öntjük. 
  3. Jól záródó vas/üvegtálban 5-6 órát sütjük.
  4. Ezt követően villával szálaira szedjük a húst és a pecsenyeszaftba forgatjuk.
  5. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, megpirítjuk a belsejüket grillen, majd a beleteszünk egy nagyobb adag húst, mustár/ketchup/majonéz ízlés szerint és salátát.
  6. A coleslaw salátához adjuk a vékony szeletekre vágott brokkolit.


Elkészítési tipp

A hús a pecsenyelével összeforgatva pár napig hűtőben eláll.

Coleslaw helyett a szendvicsbe tehetünk zöldsalátát, paprikát, uborkát, paradicsomot is.

A szendvicsünket feldobhatjuk egy szelet grillezett sajtszelettel is.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Kérem a receptjét!!!" Pulled pork szendvics salátával

Hozzávalók

Saláta:

Elkészítés

  1. A lapockát megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, sóval bedörzsöljük.
  2. A hagymát, fokhagymát, sört, paradicsomszószt, cukrot, sót, római köményt, fahéjat, cayenne borsot, olajat összeturmixoljuk és a lapockára öntjük. 
  3. Jól záródó vas/üvegtálban 5-6 órát sütjük.
  4. Ezt követően villával szálaira szedjük a húst és a pecsenyeszaftba forgatjuk.
  5. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, megpirítjuk a belsejüket grillen, majd a beleteszünk egy nagyobb adag húst, mustár/ketchup/majonéz ízlés szerint és salátát.
  6. A coleslaw salátához adjuk a vékony szeletekre vágott brokkolit.



Elkészítési tipp

A hús a pecsenyelével összeforgatva pár napig hűtőben eláll.

Coleslaw helyett a szendvicsbe tehetünk zöldsalátát, paprikát, uborkát, paradicsomot is.

A szendvicsünket feldobhatjuk egy szelet grillezett sajtszelettel is.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolajat az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás részeként használva hozzájárulhatunk a normál koleszterinszint fenntartásához.